Quotes

Wat zeggen
anderen over het
Circus in de Zorg

 

Jaarlijks verzorgen we gemiddeld 300 shows op locaties door heel Nederland. Dat betekent dat we ieder jaar zo'n 51 duizend mensen verblijden met de voorstellingen van Circus in de Zorg. Lees hier hoe zij het circus beleefden.

Mikkie Schmitz
Medewerker Welzijn bij Vecht en IJssel
"Al sinds het prille begin van het circus zijn we trouwe fan. Ieder jaar is het weer een feestje en praten de ouderen er nog lang over na. De voorstellingen halen veel herinneringen op. Het is niet alleen een circus, maar ook theater; echt een uitje. Vooral de persoonlijke aandacht maakt de voorstellingen zo uniek en waardevol. De artiesten spelen mooi in op het publiek en er is veel interactie. Voorafgaand aan de voorstelling kun je met de artiesten op de foto en in gesprek, heel persoonlijk. De tenten zijn bovendien rolstoelvriendelijk. Hoeveel rolstoelen er ook komen, er is altijd ruimte voor. Alex Sijm leeft mee met de ouderen en laat daarmee niet alleen zijn eigen dromen, maar ook die van de bewoners uitkomen. Ik ben vol lof."
Nel Bak
Coördinator vrijwilligerswerk bij Evean Oostergouw Evean
"Al zo’n tien jaar lang hebben we een mooie en warme samenwerking met het circus. Uit de kleine circustent straalt een enorme passie. De artiesten zijn hulpvaardig, betrokken, bevlogen en bewogen. Ik bewonder de manier waarop ze inspelen op de bewoners. Dat begint al bij de ontvangst in de tent, waarbij de artiesten in kostuum iedereen welkom heten. Dat doen ze vriendelijk, liefdevol en met humor. Of iemand nu dementerend of erg ziek is, de artiesten voelen het feilloos aan. De muziek, acrobatiek en de verhaallijn zijn voor jong en oud goed te volgen en de voorstellingen roepen veel nostalgie en herinneringen op. Onze bewoners genieten daar nog lang van na. Circus in de Zorg is groots in al zijn kleinschaligheid, intimiteit en wat het teweegbrengt. Petje af!"
Afke van Greuningen
Recreatieleider Ipse de Bruggen Ipse de Bruggen
“Al vijf jaar op rij komt het circus bij ons op bezoek en dat is ieder jaar weer heel bijzonder. Het begint al met de opbouw van de tent: wanneer zie je nou zoiets van zo dichtbij? Zowel de opbouwers als de artiesten zijn ontzettend vriendelijk en geven onze cliënten de ruimte om met ze te praten. De kleinschaligheid maakt het zo persoonlijk en intiem, en de show is helemaal afgestemd op onze cliënten. Het is mooi om te zien hoe zij ervan genieten en meedoen. Met de organisatie is het ook prettig zakendoen: ze denken actief mee, alles kan en je weet altijd dat het terrein de dag erna netjes wordt achtergelaten. We koesteren het dat ze ieder jaar terugkomen.”
Jaap Bond
Voormalig gedeputeerde provincie Noord-Holland voor Economie Provincie Noord-Holland
“Circus in de Zorg heb ik leren kennen als winnaar van de Cultuur Award Noord-Holland. Deze organisatie brengt ondernemerschap, cultuur, zorg en welzijn samen, met jaarlijks ruim 51.000 bezoekers. Een teken dat het circus leeft én dat het mogelijk is om echt maatschappelijk betrokken circus te maken.”
Jan van Zanen
Oud-burgemeester Gemeente Utrecht
“Op 14 juli 2018 heb ik De Opsteker van de Stad Utrecht mogen uitreiken aan Circus in de Zorg. Oprichter Alex Sijm kreeg deze onderscheiding omdat dankzij zijn bevlogenheid ouderen uit Utrecht en heel Nederland ieder jaar genieten van hartverwarmend circus.”
Circus in de Zorg

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

Maak een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Dan bekijken we meteen waar in de buurt een geschikte plek is voor onze circustent.

Ja, ik wil graag meer weten